Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az ország életereje
  2010-12-25 10:20:02, szombat
 
  Az ország életereje


2008. október 25. szombat, 23:45 Magyar Sors Online


ImageJobb egy borzalmas vég,mint egy vég nélküli borzalom. Mennyit keres ön? Akármennyit keres, lehet állandó jövedelme, lehet kisnyugdíjas vagy jövedelem nélküli iskolás, óvodás, csecsemő, lehet gyesen lévő kismama vagy reménytelen munkanélküli, mindenki kivétel nélkül adjon hozzá a jövedelméhez ha­vi 90 ezer forintot.

Ön is és önnek minden hozzátartozója is. Egy négytagú család­nak ez havi 360 ezer forint. Ez a pénz az önöké. Nem hiányzik? Mert ennyit visz el az adósságszolgálat. És van még égy rosszabb hír is. Az ön jövedelme nem biztos, hogy emelkedik, az adósságra fizetendő összeg azonban nő.

Mindazon szellemi és anyagi ja­vak összességét értem az or­szág életerején, amelyeket or­szágunkon belül fejlesztésre fordítunk. A szellemi javakkal jelen írá­somban nem foglalkozom. Az alábbiakban néhány számadatot kívánok szerepeltetni, melyek ezermilliárd forintos nagyságren­dűek. Ezermilliárd egybillióval egyenlő. Célszerű ezért billió forintokkal (B Ft) dol­gozni a kisebb számok és a megjegyezhető­ség végett. Egybillió az egy egyes és utána tizenkét nulla. Egy billió forintból minden magyar állampolgárnak éppen százezer fo­rintot lehetne adni, önnek is. Ez tehát na­gyon-nagyon sok pénz.

Mostani katasztrofális helyzetünkben a legnagyobb baj nem a hatalmas államadós­ság, ez csak az egyik tényező. A legnagyobb baj az, hogy az ország életerejének legna­gyobb része kimegy az országból. Amikor a privatizáció elkezdődött, senki sem gondolt arra, hogy a bagóért külföldnek eladott vál­lalkozásaink haszna, nyeresége ezentúl nem az ország fejlődését fogja szolgálni, ha­nem távozik az országból. A nyereséget számos eladott vállalatnál államilag garan­táltan minimum 8 százalékban határozták meg, ezt azonban nyugodtan 10 százalékra tehetjük, mert nincsen verseny, a monopol­helyzetbe került cégek annyi nyereséget kalkulálnak, amennyit éppen nem szé­gyellnek. És ezt a hasznot nem az után az összeg után számolják, amivel ezen vállala­tokat megvásárolták, hanem ők ezeket fel­értékelték a valódi nyugat-európai szintre, s ez új értékek után számolják ki a hasznu­kat, és ezt viszik ki az országból. A leg­utóbbi privatizációs törvény szerint a még privatizálható állami termelő és szolgáltató vagyon értéke 10 B Ft, és ez az összes ilyen vagyonállománynak 10 százalékát teszi ki. Ebből következik, hogy az eddig már priva­tizált ilyen vagyon összértéke 90 B Ft. En­nek mintegy 75 százaléka került külföldi kézbe, azaz 70 B Ft. Ez a vagyon évente 10 százalék, azaz 7 B Ft hasznot termel, ami egy az egyben megy ki az országból!

És itt van a döbbenetes helyzet: az állam­adósság évi kamata 1 B Ft, ugyanakkor a külföldi kézben lévő vállalatok éves haszna, nyeresége 70 B Ft! És mindkét összeg min­den évben ismétlődően kimegy az országból!

Ne tévesszen meg senkit az, hogy a sta­tisztika messze nem mutat ki ilyen mértékű nyereségtranszfert. Ezek a cégek a nyers­anyag, a félkész és a kész termékek beára­zásánál úgy manipulálnak, ahogy akarnak, és így rejtik el a kivitt nyereségük valódi összegét. Gondoljuk csak meg, idejönne-e a külföldi tőke, ha itt nem érhetné el a maga minimum 10 százalékos hasznát. Eléri és ki is viszi. És ez még nem minden...

A magyar lakosság életszínvonala olyan alacsonyra süllyedt, hogy megtakarítás, élet­erő nem keletkezik. Sőt a megtakarítások állománya már egyre csökken, az emberek felélik megtakarított vagyonkájukat, így az életerő-tartalékunk is egyre fogy A külföldi tulajdonban álló cégek nyereségüket kivi­szik, belföldi életerő itt bent már nem kelet­kezik. A magyar tulajdonba került vállala­tok nyereségét az állam adóban elviszi, és ennek nagy része - adósságszolgálat címén - szintén kimegy az országból. A maradék a fenntartásra sem elegendő.

A vállalatoknak (akár magyar, akár kül­földi) szükségük van működési és forgótő- kére is, ezt a bankokból veszik fel rövid lejá­ratú hitelek formájában. Mivel belföldi meg­takarítás nincsen, a bankok külföldről hoz­nak be pénzt erre a célra, és ennek kamata - bár az értékét a magyar dolgozók termelik meg - ismét csak kimegy az országból. Számszerűsítve: a fent jelzett 90 B Ft priva­tizált tőkeállományhoz mintegy 20 százalék, azaz IS B Ft forgótőke szükségeltetik, ami­nek éves kamata 1,8 B Ft.

Az önkormányzatokat a kormány kifosz­totta, életerő itt sem születik. A lakosság és az önkormányzatok szférája szükségszerű­en eladósodik. Kénytelenek hitelt igénybe venni, aminek fedezetére a bankok ismét csak külföldről hoznak be pénzt. Az eladó­sodás ebben a szférában már elérte a 10 B Ft-ot, ennek évi kamata 1 B Ft, ami szintén kimegy az országból.

így az országból évente kimenő életerő: 1,2 + 7,0 + 1,8 + 1,0 = 11B Ft!

Ez egy lakosra leosztva évi 1,1 millió fo­rint, egy hónapra leosztva pedig mintegy 90 ezer forint. Négytagú családra ez 360 ezer forint havonta. Itt van az a hatalmas élet­színvonal-lépcső lefelé, amit Hegyeshalom­nál az országba belépő egyértelműen ta­pasztal.

Óhatatlanul felmerül az a kérdés, mi tör­ténik ezzel az évente kiáramló irdatlan mennyiségű, mintegy 11 B Ft-tal? Nos, a külföldi kedvezményezettek nyilvánvalóan nem tudják megenni a forintot, ezt a hatal­mas összeget csakis Magyarországon tudják levásárolni. És itt jön be a képbe a ,,dübörgő magyar gazdaság". Erre a célra hozták létre a magyarországi zöldmezős nagyberuházá- sokat, illetve e célra használják a bagóért megvásárolt volt állami vállalatokat. Nem a gazdaság dübörög, hanem ezek az országra rátelepedett életerő-szivattyúk ,,dübörög­nek". Ezek a szivattyúüzemek kizárólag ex­portra dolgoznak, a magyar munkások ki­zsákmányolásával. Termékeiket jóformán adómentesen állítják elő, nehogy már a ma­gyar nép valamit is visszakapjon ezen pénz­mosási machinációik során. És viszik ki az országból, hogy ott kint busás haszonnal ér­tékesítsék, de immár kemény külföldi pén­zért. Ugyanígy jár a magyar mezőgazdaság is: vasútállomásainkon végeláthatatlan so­rokban sorakoznak a gabonaszállító teher­vagonok. Itt forintért, igen nyomott áron fel­vásárolják a termést, kint busás haszonnal világpiaci áron eladják, kemény nyugati va­lutáért. Ez az irdatlan mennyiségű forint a valóságban ki sem megy az országból, ha­nem különböző bankok közötti tranzakciók után a külföldi kedvezményezettek ezekből a forintokból fizetik ki az így részükre itt vérrel és verejtékkel megtermelt magyar ja­vakat. Ez ám az igazi nagy pénzmosás! így alakul át az országból kizsarolt forint oda­kint kemény euróvá, dollárrá, jenné. És az ország életereje folyik, folyik megállíthatat­lanul kifelé.

Szót kell itt ejtenem - ahogy ezt minden alkalommal megteszem - a kamatos kamat­ról, és az adósságcsapdáról. Ismert, ha vala­ki Krisztus urunk idejében betett volna a bankba kamatos kamatra egy drachmát, az a mai napig akkora aranytömbbé szaporo­dott volna, mint a Föld. Ez mutatja a kama­tos kamat rendszer abszurditását, igazság­talanságát, embertelenségét. Az emberi életkor rövid, ezért egy-egy ember életében nem mutatkozik meg a kamatos kamat rendszer abszurditása. Ez egy-egy embert tönkretesz ugyan, de a világ erre nem figyel föl. Amikor ugyanis az ember meghal, a bank a kölcsönt veszteségként leírja, és nincs tovább. Ellenben ha egy ország adóso­dik el és belesodródik az adósságcsapdába, akkor az menthetetlen. A csapda ott kezdő­dik, amikor újabb és újabb kölcsönöket kell felvenni azért, hogy azokból legalább a ka­matok egy részét fizetni lehessen. Hangsú­lyozom, a kamatokat, és akkor kölcsön-visz-szafizetésről még szó sincs. Most itt tart Ma­gyarország. De visszatérve az iménti drach­ma példára: az egyes emberek adósságállo­mánya nem növekedhet a végtelenségig, mert a halál közbeszól. Egy ország esetében azonban a kérdés nyitott: az adósságnöve­kedés az idők végtelenségéig tarthat, és csak a kölcsönt adó hitelező gazdaságossági opti­malizáló számítása szabja meg, hogy milyen mértékben él az így megszerzett hatalmá­val. Az optimumpontot pedig számára az határozza meg, hogy mikor, milyen feltéte- lek mellett tudja évente a legnagyobb hasz­not, az életerőt kiszivattyúzni az adós or­szágból az idők végtelenségéig.

Az adósságcsapdából csak nemzetközi szabályozás jelenthet kiutat. Nemzetközi megállapodásban kellene meghatározni, hogy ha egy adós (ország vagy egyén) kama­tokban és törlesztéssel az eredeti kölcsön összegének valahányszorosát már visszafi­zette, akkor a kölcsön megfizetetté válik. Tarthatatlan, felháborító és erkölcstelen ál­lapot az, hogy az eredetileg felvett kölcsön 20-30-szorosát is visszafizettük már kama­tokban és törlesztésben, továbbá iparunk és szolgáltató szektorunk 70 százalékának át­adásával erre a célra, és ennek ellenére az országból kiszivattyúzott életerő mennyisé­ge évről évre továbbra is ijesztő mértékben növekszik. Teljesen félrevezető az a szóbe­széd, hogy ezt a terhet még unokáink is nyögni fogják. Nem fogják, mert nem lesz­nek unokáink, mert ez a teher már minket és gyermekeinket is agyon fogja nyomni.

Ezt a teherhegyet egyszerűen nem lehet visszafizetni. A 110 B Ft visszafizetéséhez több mint öt évi teljes nemzeti jövedel­münkre volna szükség. (Ha a 10 százalék 11B Ft, akkor a 100 százalék 110 B Ft. Eny-nyi kellene az összes adósságunk visszafize­téséhez, és az ipari és szolgáltatási szekto­runk visszavásárlásához, illetve az elpusztí­tottak újbóli felépítéséhez.) Öt évig sem en­ni, sem inni, sem lakni, sem vásárolni és semmi egyebet nem volna szabad csinál­nunk. Ez mutatja helyzetünk tarthatatlan­ságát. Ha nincsen nemzetközi rendezés, ak­kor be kell jelentenünk a csődöt.

Van egy ismert közmondás: ,,Jobb egy borzalmas vég, mint egy vég nélküli bor­zalom". Ne kerülgessük a forró kását, tu­domásul kell venni ezt a helyzetet, és eb­ből kiindulva kell dönteni a teendőkről. A gazdasági életben a csődeljárás bevett, le­gális lépés. Időben meg kell lépni. Aki nem lépi meg, és megvárja a teljes összeomlást, az szalonképtelenné válik, és kirekeszti magát a gazdasági életből. Természetesen a diplomácia nyelvén nem szabad ,,állam­csődről" beszélni. A szóhasználat itt ,,mo­ratórium", ,,átütemezés", nyereségt­ranszfer letiltása és hasonlók. Egy ilyen sorsdöntő lépés megtételéhez teljes nem­zeti egyetértés szükséges, itt a pártoknak össze kell fogni (de csak ebben a kérdés­ben). Ezt a Fidesz sem teheti meg egyedül. A lépés erkölcsi alapja az előző bekezdés első mondata. Argentína néhány évvel ez­előtt megtette, azóta mindig az első tíz leggyorsabban fejlődő ország közt van.

Dr.Gallai István
a szerző okleveles közgazda

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3250:az -orszag-eletereje&catid=37:gazdasagi-elemzesek&Itemid=84
(Megjelent: A Magyar Demokrata 2008.18.számában)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szalonképtelenné, valahányszorosát, adósságcsapdából, adósságszolgálat, adósságcsapdáról, önkormányzatokat, zsákmányolásával, adósságcsapdába, szivattyúüzemek, végeláthatatlan, kiszivattyúzott, embertelenségét, megállapodásban, tőkeállományhoz, hozzátartozója, gabonaszállító, gazdaságossági, önkormányzatok, megtakarítások, katasztrofális, magyarországon, állampolgárnak, végtelenségéig, kiszivattyúzni, visszafizettük, privatizálható, szükségeltetik, számszerűsítve, életszínvonala, szolgáltatási, nyilvánvalóan, törlesztésben, magyarországi, gyermekeinket, visszafizetni, felépítéséhez, ország életereje, jövedelméhez ha­vi, négytagú család­nak, adósságra fizetendő, or­szág életerején, szellemi javakkal, alábbiakban néhány, kisebb számok, megjegyezhető­ség végett, billió forintból, hatalmas államadós­ság, egyik tényező, ország életerejének, privatizáció elkezdődött, bagóért külföldnek, ország fejlődését, Magyar Sors Online, Gallai István, Magyar Demokrata,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az engedelmesség miért nem vál...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Szívem  Elköszönt  Png csokor  Facebookon kaptam  Alázat  Próbálj meg ...  Albert Einsteinről  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Németh László tollából  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Radikális szeretet  Rátalálsz  Mai harmónia kártyám  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Neked tudnod kell  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Png virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Alvó cicák  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Kerüld el az evangélium örömén...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Nevem  George Gordon Lord Byron: Inez...  Próbálj meg ...  Szép estét  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png lepke  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Egy bizonyos határt  Zilahy Lajos gondolata  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép napot kívánok  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Jó éjszakát  Png virág  Akarat  Bounty krémes  Kövesd a cowboyt!  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Éretlen vers  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Adakozás  Nem tudhatod  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nevem  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Próbálj meg ...  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Adakozás  Akik bántanak téged  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
ország életereje, jövedelméhez ha­vi, négytagú család­nak, adósságra fizetendő, or­szág életerején, szellemi javakkal, alábbiakban néhány, kisebb számok, megjegyezhető­ség végett, billió forintból, hatalmas államadós­ság, egyik tényező, ország életerejének, privatizáció elkezdődött, bagóért külföldnek, ország fejlődését, nyereséget számos, monopol­helyzetbe került, összeg után, valódi nyugat-európai, leg­utóbbi privatizációs, összes ilyen, vagyon évente, döbbenetes helyzet, külföldi kézben, sta­tisztika messze, kész termékek, kivitt nyereségük, külföldi tőke, maga minimum, magyar lakosság, megtakarítások állománya, emberek felélik, külföldi tulajdonban, magyar tulajdonba, állam adóban, bankokból veszik, bankok külföldről, magyar dolgozók, fent jelzett, kormány kifosz­totta, önkormányzatok szférája, bankok ismét, eladó­sodás ebben, országból évente, lakosra leosztva, hónapra leosztva, országba belépő, évente kiáramló, külföldi kedvezményezettek, hatal­mas összeget, célra hozták, magyarországi zöldmezős, bagóért megvásárolt, gazdaság dübörög, országra rátelepedett, szivattyúüzemek kizárólag, magyar munkások, magyar mezőgazdaság, gabonaszállító teher­vagonok, irdatlan mennyiségű, forintokból fizetik, igazi nagy, országból kizsarolt, kamatos kamat­ról, bankba kamatos, kama­tos kamat, emberi életkor, kamatos kamat, világ erre, ember meghal, kölcsönt veszteségként, ország adóso­dik, részét fizetni, iménti drach­ma, egyes emberek, halál közbeszól, ország esetében, kérdés nyitott, idők végtelenségéig, optimumpontot pedig, legnagyobb hasz­not, életerőt kiszivattyúzni, adós or­szágból, adósságcsapdából csak, eredeti kölcsön, kölcsön megfizetetté, eredetileg felvett, országból kiszivattyúzott, teherhegyet egyszerűen, összes adósságunk, elpusztí­tottak újbóli, ismert közmondás, forró kását, gazdasági életben, csődeljárás bevett, teljes összeomlást, szalonképtelenné válik, gazdasági életből, diplomácia nyelvén, ilyen sorsdöntő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.